Khamis, 27 Ogos 2009

sambung blaja


arini entah knpe aku tetibe je smgt nak smbung blaja..baru mohon.hehe tp kene amik e-pjj kt shah alam..lame siot..terpaksela klu x xtercapaila cite2 aku nak dapat keje gred 41 cm bagus.harap2 dapatla.umur aku 30 lum tentu abis lg.aku fobia nak blaja lagi ni.amik dip pun tercungap2.org dh abis master aku baru nak amik dgree.peduli ape aku.kawan2 supportla aku.waaaaa

pembelajaran berterusan....

Rabu, 26 Ogos 2009

destinasi hdupku





ktn (lepar hilir) >>>>> jgke(ulu jempol) >>>>> shah alam (UiTM) >>>>> bangi (PLPP) >>>>> jb (UiTM) >>>>>> ??

Selasa, 25 Ogos 2009

MU Premier League 09/10 fixtures

 
kpd seme fans MU..check this out..dont miss. jgn mare YunieMinami..heheh

kolej

 
katil ni bagus untuk kesesakan di kolej..leh la untuk pengambilan sem depan...hehehe

Sabtu, 22 Ogos 2009

abah

abah,
aku ingat lg mase aku kecik abah selalu pukul aku,
xtaula kenapa abah garang sgt ngan aku tp adik abah xpukul,
aku rskan abah terlalu sygkan adik dr aku,
tp aku ade ma yg selalu backup aku,
tp skrg abah dh xde.

abah,
aku ingat lg mase kite same2 baru pindah Felda Lepar Hilir,
kite same2 tebang lalang yang sgt tggi,
aku pernah hidup susah same abah,
tp sekrg abah dh xde.

abah,
aku tau abah ade banyak penyakit,
mgkin kah aku akan mewarisi sakit abah itu,
aku xdpt nak tlg abah mase abah sakit,
tp abah selalu tlg aku mase aku dpt masuk U,
tp sekarg abah dh xde.

abah,
aku ingat lg abah ade kate (Yo xkisahla dpt jwtn ape pun dlm kerajaan, janji Yo dh ade tapak),
lalu aku berkate pada abah (abah, eyo nak keje jwtn diploma)
lalu aku akur dgn kate abah,
aku terima jwtn setaraf SPM,
tp mmg benar kate abah tu,
sekrg aku dh dpt keje setaraf diploma,
tp sekarg abah dh xde.

abah,
sekarang aku dh pkai kereta,
dulu aku selalu naik kereta kancil abah,
tp abah xsempat nak naik kereta aku,
aku terkilan sgt abah xmerasa kejayaan aku,
aku angankan aku nak bg pinjam kete aku klu abah nak balik kampung,
tp sekrg abah dh xde.

abah,
thn ni cukup setahun abah telah meninggalkan aku,
aku rs baru je abah pegi,
aku ingat lagi aku menerima pggilan pd larut mlm mengatakan abah dh xde,
luluh hatiku bile mendengar citer itu,
tp aku xboleh melawan takdir,
aku naik moto je mase tu bah sbb aku xde kereta lg,
maafkan aku bah sbb aku sampai lambat dan xsempat nak tgk abah,
jb ke ktn amik mase lame bah,
aku tiba abah tgh ditalkinkan,
aku harap dpt jumpe dan cium abah dan xsempat nak mintak maaf,
tp sekrg abah dh xde.

abah,
ujung thn ni aku akan kahwin,
aku nak abah dtg tgk aku bersanding ngn bakal menantu abah,
aku nak abah duduk sebelah aku mase aku baca akad nikah,
bile aku nak hampir berkeluarga aku kehilgn abah,
aku nak abah gembire lihat aku berkahwin,
tp sekrg abah dh xde.

abah,
aku tulis ni sbb aku rindu sgt kt abah,
esok dh nak puase bah,
aku nak bebuke ngan abah,
tp skrg abah dh xde.

abah,
aku xsempat merase kasih syg abah sbb mase aku darjah 2 abah dh tgglkan aku,
aku duduk ngan nenek,
aku nak merase cm org lain duk sekeluarga,
sbb tu hati aku keras, aku dh biase duk sorg2 bah,
bile aku terpikirkan itu semua hanyalah mimpi,
sbb skrg abah dh xde.

abah,
aku harap engkau dpt bersemadi dgn aman di sane,
aku selalu doakan abah,
harap abah dpt tggu aku di sane,
abah tggu eyo ye.

Jumpe lagi abah...

Khamis, 20 Ogos 2009

Dip. Pengurusan Hotel UiTM Shah Alam




ini adalah gambar masa aku amik subjek kitchen part 3. aku sbnrnye malas gile masak-masak.nasib baik subjek sampai part 3 je.yang kelakor nye bile time test pastry aku curi karipap member aku ckit2.lecturer aku pandang semacam je bile tgk karipap aku lain2.hehehe.bab masak aku hanya pandai potong memotong je.tp mmg enjoyla subjek ni wlpun kene duk dlm kitchen selama 4 jam.mlm lak 2.walaucmne pun aku gembire dpt kawan sporting gler.selamat maju jaya kuucapkan kpd kawan2 aku mase amik kos ni..

blog under maintenance

smlm aku menukar template blog aku ni tp cm xcomplete je.aku sedang usahakan utk mencantikkan lg blog aku ni utk tatapan korg.InsyaAllah nnti completela blog ni.tgk jela ape yg ptt ye..hehe

Rabu, 19 Ogos 2009

ramadhan al-mubarak

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak..mohon maaf salah dan silap..yang paling penting marilah kite berpuasa di bulan ramdhan ini.

Isnin, 17 Ogos 2009

sah jawatan

hari ni aku dapat surat LPG dari uitm shah alam yang mengatakan aku sudah sah jawatan. berita ni mmg mengembirakan kerana setiap penjawat awam tentunya nak disahkan jawatannya.aku bersyukur kerana Allah s.w.t telah mempermudahkan urusanku.aku harap kawan2 ku juga akan disahkan jawatan.ingatlah jika kita telah disahkan jawatan tugas kita akan bertambah berat.maksudku ialah jika seseorg itu telah disahkan jawatan kadang2 die selalu mengambil mudah dalam kerja tersebut.yela dh sah kononnye.sebelum comferm buat kerja bukan main laju,bodek sane bodek sini.diharap apabila kite telah sah jawatan kite haruslah menjadikannye pendorong untuk kite bekerja ngn lebih gigih lagi untuk ke arah yang lebih baik.

xsabar nak tunggu hujung tahun ni untuk disahkan ................................??????

darjah 2


skuj sekolah kita gedung ilmu teras negara ayuh kawan ganda usaha menuju ke era jaya.sekolah kebangsaan ulu jempol sekolah kebangsaan ulu jempol(jerit sepuas hati) adakah anda masih mengingati lagu sekolah rendah anda?....prove it

Khamis, 13 Ogos 2009

cahaya mata



anak sepupu aku raihana marissa najwa


seronok betul bile dgr kawan2 dapat baby.semoga semuanya 1 hari nnti jd anak yang beriman dan dapat jd pemimpin untuk negara 1 hari nnti.

bola sepak


bola sepak merupakan sukan yang aku paling minati.aku bersetuju kata2 seperti makan bola tido bola, sebiji bola boleh mengheret ribuan org berkumpul dan macm2 la.time2 world cup ramaila org duk di rumah or kedai mamak nak menonton.dulu aku kire herola jgk bola ni tp sekrg berat semakin bertambah so dengan ini aku ingin mengumumkan persaraan dari dunia bola sepak.biarlah aku sekadar menonton or jd commntator.tp ape yang pasti aku ttp suke bola sepak.hidup MU.(ni gambar mase aku mewakili manchester united eh silap team bola sepak uitm johor)

kolej baru..


mencari kolej baru mmg memening kan.ada orang kata upk ni lembab la apela.padahal dieorang xtau yang kami (upk) dah banyak cari bangunan untuk dijadikan kolej kdiaman pelajar.dieorg kenela tau proses untuk mendapatkan bangunan tersebut bukannye mudah.

harap2 bangunan atas ni dapat dijadikan kolej baru. marilah kite berdoa.bkn untuk upk tp untuk uitm johor bahru.

milik siapakah gadis ini





milik siapakah gadis ini..lembut bagaikan..arrrrrghhh xingat lirik plak

aku dan PLPP

sebelum aku berada di uitm aku telah pun bertugas di pusat latihan perindustrian dan pemulihan bangi sebagai pembantu pegawai latihan...aku citela ckit ye..keje aku sebagai pegawai vokasional kepada insan kurang upaya.kire cikgula.sebenarnye post aku di kementerian belia dan sukan di institut kemahiran belia negara tetapi tah cmne aku dipinjamkan ke jkm.hebat sgt kot aku ni.hohoho. so aku ajarla dieorg yang bukan bidang aku iaitu it..heran kan.so disebabkan arahan, aku pun ajarla dengan kemahiran dan pengetahuan yang aku ada ckit2 berkenaan it..sedih tgk dieorg ni.aku dapat lebih elaun bile aku keje kt cni..iaitu elaun pahala..kene keje ngan ikhlas.aku selalu berpendapat bhawa aku dpt keje ngan itm ni sbb aku dh banyak tolong mereka.klu xsabar mmg xjd keje melayan kerenah mereka.terima kasih plpp kerana mengajar aku erti bekerja..kepada anak2 murid aku di plpp teruskan perjuanagn.

semangat baru

buat pertama kalinya blog aku dilancarkan tanpa sebarang perasmian.terima kasih kt en ai kene berjaya hasut aku..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails